15.9.2016

Mitä tekisin jos en neuloisi?

Kysyin mieheltäni eilen illalla: Mitä mä tekisin jos en neuloisi? 

Viimeisen viikon aikana olen neulonut aamulla useamman tunnin tilauksia ja illalla "omia töitä" useamman tunnin. Aikaa siis tuhrautuu puikot kädessä aikamoinen lovi vuorokauden tunneista. 

Miehen vastaus oli selkeä: "sä varmaan lukisit, kävisit lenkillä, kirjoittaisit tarinoita tai sit vaan askartelisit."

Totta.

Neulominen on mulle kuin henkireikä. Päivä ei ole hyvä, jos en ole saanut viettää aikaa lankakerän ja puikkojen parissa. 

Tällä hetkellä se on ihan hyvä näin.

No, mitäpä sillä useamman tunnin neulomisella päivittäin sitten saavuttaa? 

Tässä kuvia ja muutama sananen valmistuneista töistä tässä viikon sisässä:Yhteensä viikon aikainen saldo kulutetuista lankakeristä... Yhteensä 550g lankaa!


Ensimmäisenä tällä viikolla valmistui metsänvihreät palmikkosukat, joissa koristeena palmikkoja, puunappeja ja pitsinauhaa. Lankana Novitan 7-veljestä, napit prismasta askarteluosastolta ja pitsinauha Tallinnasta Karnaluksista.


Seuraavana valmistui kälyn vauvalle peitto virkaten. Viimeistelyn se vielä tosin saa, kunhan tilaamani valkoinen fleece-kangas ja silkkinauha saapuvat. Kokonaiskuvaa siis tulossa myöhemmin! 
Lankana Novitan Baby Wool sekä Aaria. Valkoinen reuna on simppeli röyhelö, sillä alunperin ajattelemani pitsi ei ollutkaan mielestäni hyvä tähän peittoon. Baby Woolia kului yhteensä 5 kerää, Aariaa 2 - yhteensä siis 350g!


Tein myös Kalenterimanian blogiin ohjeen virkattuun kirjanmerkkiin, joka on helppo tehdä kenen tahansa - vaikkei olisikaan aiemmin virkannut.


Mies rupesi valittelemaan jalkojen palelemista lähestulkoon ajallaan, joten nappasin pari kerää Novitan Polaris-lankaa. Äkkiäkös tämmöisessä vakavassa Neuloosissa sukat vääntää, vaikka koko onkin 45. 

Iloinen ja onnellinen mies vetäisi lämpimät sukat jalkaansa tänään töistä tullessaan.

Puikoilla on viikon kolmannet villasukat ja nyt aloitan jopa itselleni tekemään ranteenlämmittimiä, katsotaan tuleeko valmista vai jääkö ne puolitiehen - suutarin lapsella kun ei ole kenkiä. 
(Eipä ole vielä lapsellekaan villasukkia tehtynä...)

9 kommenttia:

 1. Minulla tuppaa melkein vieroitusoireita tulemaan, jos en ole päässyt kokonaiseen päivään neulomaan tai virkkaamaan. ;) Käsillä tekeminen on todella tärkeää minullekin. Kivoja töitä olet tehnyt!

  VastaaPoista
 2. Mullakin iskee hirveät viekkarit, jos en pääse koko päivänä virkkaamaan - töistä tultua kädet oikein syyhyää jo ja päivän virkkausannos on saatava, muuten tulee kiukku ;P

  VastaaPoista
 3. Herttinen sentään, miten nopea oletkaan.Samalla lailla kuin minä otan varoiksi joka paikkaan kirjan mukaan, sinulla taitaa kulkea aina mukana jokin neuletyö?

  VastaaPoista
 4. Ihanan ahkera olet! Minulla on kausia jolloin neulon tai virkkaan paljon, mutta sitten yhtä-äkkiä saattaa into lopahtaa. Ensimmäinen sukka valmistuu muutamassa päivässä ja sitten parin tekeminen sukalle kestää kuukausia.

  VastaaPoista
 5. Oi kun olisikin aikaa neuloa enemmän! Itse neulon kyllä melkein joka päivä mutta yleensä vain tunnin verran illalla telkkarin ääressä. Ilman neuletta vain möllöttäisin samassa kohtaa tyhjin käsin!

  VastaaPoista
 6. Ihania villasukkia! Käsitöiden tekeminen on kyllä itsellenikin terapiaa ja harvassa on ne päivät, jolloin en virkkaa riviäkään :)

  VastaaPoista
 7. Ihania neuleita. Sulla varmaan silmukat tulee jo automaattisesti, tahtisi on huimaava :)

  VastaaPoista
 8. Oo mikä määrä! Mulla meni koko joululoma sukkapariin ja etenin vielä omasta mielestäni nopeasti. :D

  VastaaPoista
 9. Aivan ihanat nuo metsänvihreät palmikkosukat! <3

  VastaaPoista

Jätä sananen, se piristää päivää! :)