12.12.2017

Yrittäjän arjen palapeli

Jo valmistunut neuletakki tekovaiheessa.
Joulu lähestyy hurjaa vauhtia. Tilauksia olisi tikutettavana vaikka kuinka paljon, ja tänään on jäljellä enää 8 työpäivää tänä vuonna! Vuosi lähenee loppuaan, ja vuoden 2018 tilauslista on jo alkanut täyttyä. Nyt enää tarvitaan uudet sisukset Käsityöyrittäjän DIY-kalenteriin, joka on ollut hyödyllinen apuväline kuluneen vuoden aikana. To do-listalle taas yksi tehtävä lisää. Ehtiihän tuon toki vielä Tammikuun puolellakin tehdä, sillä kun vuosi pärähtää käyntiin, olen kokopäivätyöstäni työtön. Ehdinpähän neulomaan kokopäiväisesti sen ajan, jonka joudun työttömänä viettämään. Oman itseni tuntien, en jää takapuolelleni istumaan ja odottamaan työmahdollisuuksien saapumista, vaan kaivan työmahdollisuudet vaikka harmaan kiven alta. Siksi en juurikaan ota stressiä vääjäämättä lähestyvästä työttömyydestä.
Konttineulekeeppi sovellettuna puikoilla.
Työmahdollisuuksia kuitenkin on avautumassa, ja edessä on uusia tuulia, jotka valehtelematta jännittävät kovasti. Rohkeus kuitenkin on sitä, että toimii vaikka pelottaisi. Tuulen suuntaa ei voi muuttaa, mutta purjeita voi säätää!
Neuletakki työn alla.
Arjen yhdistäminen kokopäivätyön ja lapsen- sekä kodinhoidon ohella yrittäjyyteen on ollut suuri haaste, kuten olen jo aiemmin maininnut. Kuudelta aamulla alkaa päivä, joka jatkuu töiden ja lapsen kuskaamisen osalta viiteen asti illalla. Töissä ehtii neulomaan tauoilla ja palavereissa.

Palaverin aikana virkattu juomapullolle suojus!
Palavereissa neulominen tai virkkaaminen pitää keskittymiskyvyn täydellä tehollaan, joten siitä on myös hyötyä työn kannalta! Lapsen kanssa vietettyinä iltoina ei kovin paljoa aikaa jääkään - iltatoimet vievät illan myöhään kahdeksaan ruuanlaittoineen, iltapaloineen ja siivouksineen. Iltaan jää näinollen vaihtelevasti tunti tai kaksi aikaa itselle - onneksi neulominen on mielekästä ja mukavaa tekemistä! Lapsivapaina iltoina ehdinkin paneutumaan töihin tehokkaammin, jolloin se on myös nautinnollisempaa. Viikonlopuista lapsen päiväuniaika ja ilta-aika ovatkin ainoat ajat, jolloin ehdin täysin keskittyä neulomiseen. Onhan siinäkin jo riittävästi, kun tekee 1-3h päivässä käsin töitä!

Soittorasiapehmo vauvalahjaksi


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä sananen, se piristää päivää! :)