29.3.2017

Suomi 100-v villasukat juhlavuotena syntyville

Suomalaiset ovat ahkeria neulojia. Suomalaiset ovat nyt neuloneet 56556 sukkaparia vuonna 2017 syntyville vauvoille! Mieletön määrä.

Hiukan vajaa vuosi sitten Facebookin villasukkaryhmässä puhuttiin Suomen juhlavuodesta, ja siitä että olisi ihana perustaa kampanja, jossa kaikille Suomessa syntyville vauvoille vuonna 2017 jaettaisiin synnytyssairaalassa villasukat. Luonnollisesti sinivalkoiset.


Projektivastaava Tanja Kanniala pisti pyörät pyörimään ja itse ilmoittauduin vapaaehtoiseksi keräysvastaavaksi Turun Yliopistollisessa Keskussairaalassa syntyville vauvoille. Ja niin alkoi mun taival keräysvastaavana tässä projektissa.

Siitä se sitten lähti rullaamaan. Keräys otettiin mukaan Suomi 100v-juhlavuoden ohjelmistoon, ja 16.5.2016 keräys julistettiin alkaneeksi. Vuonna 2016 keräystä ohjasi lähinnä Facebook-ryhmä Villasukkakeräys juhlavuotena syntyville. Kuluneen vuoden aikana on tehty artikkeleita kampanjasta eri alueiden sanomalehtiin ja nettijulkaisuihin. Mutkin on joku saattanut bongata Turun Seutusanomista tässä alkuvuodesta 2017...


Ryhmässä jäseniä oli useita tuhansia, mutta kaipasimme kanavaa, josta myös somea käyttämättömät ihmiset saisivat informaatiota, olisi helpot linkit jaettavaksi. Niinpä syntyi idea omista nettisivuista ja minä hihkaisin että voisin sellaiset tehdä.
Nettisivut onnistuivat mainiosti. Tammikuussa vielä moni puhui, että vuoden loppuun asti keräys on voimassa, mutta kuinkas sitten pääsikään käymään!


Nyt keräys onkin jo päätöksessään. Paljon aiemmin kuin kukaan osasi aavistaakaan! Kiitos kaikille osallistuneille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä sananen, se piristää päivää! :)