22.8.2016

Vilkaisu käsityöyrittäjän arkeen

Hyvää alkanutta syksyä! Kesä meni ihan hujauksessa ohitse! Sain kesätöitä, joten heinäkuu kokonaisuudessaan menikin vain sairaanhoitajana päihdepoliklinikalla töitä tehden. Ei sitä enää jaksanut päivän päätteeksi paljoa käsitöitä tehdä... Elokuun alusta asti olen nyt sitten jälleen ollut kotosalla, ja jatkanut tilauksia pikkuhiljaa eteenpäin. Nyt opintoni on opiskeltu, ja enää odotellaan että saan nimen paperiin, jonka jälkeen olen valmis sairaanhoitaja!

Viime viikko oli hyvin järjestelmällisesti alkuun ihan raakaa työtä, jonka jälkeen loppuviikko menikin muissa puuhissa tai perheen kanssa hyvin kokonaisvaltaisesti. Käsityöyrittäjänä toimiminen on ollut parhaimmillaan sivutoimista, mutta nyt tilauksia on ollut sen verran, että välillä saa painaa ihan täyttäkin viikkoa jos vaan jaksaa. 

Maanantai 15.8

7.30 
Aamu alkaa herätyskellon pirinällä. Puen itseni, lapsen ja lähden kohti päiväkotia. Tarhassa poika tarrautuu minuun, eikä haluaisi jäädä. Mieli kuitenkin muuttuu onneksi pian, ja hän jää hyvin mielin aamiaiselle. 
8.30 
Saavun kotiin, keitän kahvia, teen aamiaisen. Ensimmäisenä heti aamiaisen jälkeen katson tilauslistani läpi, ja hoidan muut juoksevat paperiasiat. Niihin kuuluu mm. Tilausvahvistusten lähettäminen, laskujen teko, sekä tilin tarkastaminen ja postitusasiat. 
9.30
Sähköpostiin tulee useampi ilmoitus työpaikkavahdilta, että hakuehtojeni mukaisia työilmoituksia on tullut te-toimiston sivuille. Lähetin muutaman työhakemuksen.
10.30
Paperityöt ja työnhaku hoidettu, seuraavaksi tilausten kimppuun. Asetin viikolle tavoitteeksi saada neljä tilausta valmiiksi. Tämän viikon työlistalla on siis pehmoleluyksisarvinen, panda-avaimenperä/kalenterikoriste, punottu tuttinauha ja kahvikuppi-avaimenperä/kalenterikoriste.
11.00-12.00
Kerin lankaa isoa kaulahuivitilausta varten uudelleen, jotta lanka on käypää neulekoneeseeni.
Pidin lounastauon puolilta päivin, kerittyäni seitsemän kerää lankaa.

'

12.30-16.00
Sitten virkkaan koko iltapäivän yksisarvista. 
16.00-19.30
Haemme miehen kanssa lapsen tarhasta ja vietämme yhteistä perheaikaa.
20.00
Jatkan yksisarvisen parissa ja saan sen valmiiksi.

Tiistai 16.8

9.00-12.00
Kaikkien aamutoimien jälkeen (7.30 alkaen, kuten eilenkin) aloitan tilauksen tekemisen, ja nyt paneudun punottuun tuttinauhaan. Ohje onkin haastavampi kuin luulin ja hetki aikaa menee selvittää, miten nauha tehdäänkään. Lopulta tajuan jo osanneeni solmia solmut joita ohjeessa tarvittiin, mutta ohjeistuksesta en vain ymmärtänyt sitä. Puolilta päivin pidän jälleen lounastaukoni.
12.30-16.00
Solmuin punottu tuttinauha ja kahvikuppi-avaimenperä valmistuivat.


Keskiviikko

9.00-12.00
Aamutoimien jälkeen aamu alkoi panda-avaimenperän/kalenterikorun työstämisellä. 
Pandakin oli haasteellinen, sillä ohjetta niin pieneen ja juuri minun käyttämilleni langanvahvuuksille löytynyt. Päätin tehdä ohjeen sitten itse. Puolilta päivin pidin jälleen lounastauon, mukavaksi rutiiniksi jo muodostunut.

12.30-16.00
Panda valmistui ja sain kerittyä lisää lankaa.

Työviikon tavoite tuli saavutettua siis keskiviikkona. Katsotaan kuinka tämän viikon tavoitteen käy!
Tällä viikolla työstän kahta kahvikuppi-avaimenperää, isoa kaulahuivitilausta, metsänvihreitä villasukkia, ja mohair-villaista kaulahuivia. Tavoitteena on saada kaksi tilausta valmiiksi tällä viikolla. 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä sananen, se piristää päivää! :)