16.6.2016

Yhteistyökumppanina Vaippakakkukeisari!

Keväällä löysin suureksi ilokseni itseni palaverista Vaippakakkukeisarin kanssa suunnittelemassa yhteistyötä. Vaippakakut ja babyshower-juhlat ovat kiinnostaneet minua paljon, ja ihastuinkin heti Keisarin vaippakakkuihin. Mieleeni juolahti heti ajatus, että mahtaako Vaippakakkukeisaria kiinnostaa virkatut tuttinauhat, pienet sukat ja tumput vaippakakkujen raaka-aineiksi. Aavistukseni osui oikeaan! Vaippakakkukeisari suosii kotimaista ja niinpä päädyimme sopimaan yhteistyöstä ja sovimme, että vaippakakuista tulee jatkossa löytymään MadRan Neuleen tuotteita, kuten virkattuja tuttinauhoja, lämpimiä villasukkia ja pehmeitä kaulahuiveja.

Vaippakakkukeisarin kaikki vaippakakut tehdään kotimaisena käsityönä ja keisari käyttää mahdollisuuksien mukaan kotimaisia tuotteita. Kaikki vaippakakut leivotaankin kotimaisista Muumi Baby-vaipoista ja kakut koostuvat vauvalle tärkeistä tarvikkeista, kuten vaipoista, harsoista, pehmoista, tuteista, tuttipulloista ja hoitotuotteista. 

Vaippakakkukeisarille kasvot antaa turkulainen yrittäjä Marika Säisä. Mistä idea vaippakakkuihin syntyikään ja mikä sai keisarin pistämään yrityksen pystyyn?

- Tilasimme kummityttöni baby showereihin vaippakakun Ruotsista ja samalla kun ihastelin tilattua kakkua, ajattelin myös, että osaisin itsekin leipoa tällaisia, kenties vielä hienompia. Itsetunto oli vähintäänkin kohdallaan, sillä jälkikäteen katsottuna alussa leipomieni kakkujen lopputulos ei ehkä vastannut päässäni ollutta suunnitelmaa kakun ulkoasusta. Vuosien varrella leivontataidot ovat kuitenkin hioutuneet ja siitä se sitten pikku hiljaa lähti.
- Aloitin leipomaan vaippakakkuja ensin tutuille ja sitä kautta kiinnostus vaippakakkuihin lähti leviämään laajemmalle. Sain paljon positiivista palautetta kakuista, mikä viritti ajatuksen yrittäjyydestä Vaippakakkukeisarina. Lopulta päädyimme siskoni kanssa perustamaan yhdessä yrityksen.


Millaista on työ Vaippakakkukeisarina, mitä yrittäjän arkeen juuri sinulla kuuluu?

- Työ Vaippakakkukeisarina on kerrassaan mahtavaa! Työ on jollain tapaa terapeuttista, sillä uusien kakkumallien suunnittelu ja toteutus on kerrassaan innostavaa ja iloista työtä. Tilaajien kautta kuulen ihastuttavia tarinoita baby showereista eli vauvajuhlista, ristiäisistä tai muista tilanteista, kun kakku on viety tuoreelle tulokkaalle. 


- Yrittäjänä arki on vaihtelevaa. Kakkujen suunnittelu ja toteutus on mahtavaa, toivekakkujen työstäminen yhteistyössä tilaajan kanssa kerrassaan hauskaa ja uusien markkinointikampanjoiden pohdinta inspiroivaa. Toisaalta taas yrittäjyyteen liittyvät kirjalliset työt tulee hoidettua viime tipassa yön tunteina. Näin ollen arki vaihtelee todella työn sisällön mukaan. 
- Työssäni mukavinta on uusien kakkumallien suunnittelu ja toteutus sekä asiakaspalvelu. Kannatan vahvasti suomalaista yrittämistä, joten työssäni mahtavaa on myös päästä tekemään yhteisyötä muiden suomalaisten yrittäjien, kuten MadRan Neuleen kanssa.


Mikä onkaan erikoisin tilaus, joka Vaippakakkukeisarille on tullut?

- Tämä ei taida olla erikoisin tilaus, mutta ehkäpä mieleenpainuvin. Valmiiden kakkujen lisäksi teen myös toiveiden mukaan kakkuja ja tilaajana olivat siskokset, jotka olivat tilaamassa vaippakakkua raskaana olevalle siskolleen. Toiveena oli iso vaippakakku, jossa väreinä vaaleanpunainen ja pinkki, kakussa mukana harsojen ja Muumi Baby vaippojen lisäksi Ainun pinkki Ensipupu, tuttipullo, tutti ja ketju sekä vauvan hoitotuotteita. Pinkki Ensipupu tuntui olevan vähintäänkin suosittu Turussa samaisena ajankohtana, sillä metsästin pupua yhdeksästä kaupasta ennen kuin pinkki Pupu löysi tiensä kakkuun. 
Samaiseen kakkuun oli tulossa Ainun Marimekkokuosilla oleva tuttipullo sekä tutti ja tuttiketju. Tutti ja –ketju –tuotepakettina oli päässyt loppumaan omasta varastostani ja Ainu oli myös lopettanut sen tuotannon, joten sitä en suuren metsästyksen jälkeen löytänyt Turusta ollenkaan. Lopulta varasin tuotteen Helsingistä ja kävin noutamassa sen työmatkani yhteydessä Helsingin keskustan liikkeestä. 
Kakusta tuli oikeasti kerrassaan upea ilmestys, ihan kuin herkullinen karkki. Mutta mikä parasta, tilaajat kertoivat jälkikäteen, että kun he antoivat kakku raskaana olevalle siskolleen, alkoi tämän itkemään, kun kakku oli hänestä niin ihana. Voiko parempaa palautetta saadakaan, kakku oli siis todella kaiken metsästyksen arvoinen!


Onko Vaippakakkukeisarille itselleen muodostunut joku ehdoton lemppari vaippakakuista tai sen tuotteista?

- Olen vuodenaikojen mukaan väriorientoitunut, joten omat suosikkini vaihtelevat vuodenajasta riippuen. Keväällä hempeät värit, kuten vaaleanpunainen, vaaleanvihreä ja vaalean lila ovat väriteemoina suosikkeja kakuissa. Kesällä taas tykkään kirkkaista väreistä, kuten oranssi, limenvihreä ja turkoosi. Syksyllä petroolin sininen, tumman lila ja vahva pinkki ovat ihastuttavia. Talvella sitten hopean ja valkoisen yhdistelmät miellyttävät silmää, ne tuovat jotenkin mieleen puuterilumen ja auringon paisteen.Millaiset olisivat Vaippakakkukeisarin unelmien babyshowerit?

- Omat unelmien baby showerit sain odottaessani Doraa, joka muuten juuri täytti jo puolitoista vuotta. Yleensä olen hyvä hoksaamaan asioita ja yllätyksen järjestäminen onkin minulle haastavaa. Nämä juhlat tulivat kuitenkin täytenä yllätyksenä ja baby showerit sisällöltään olivat täysin minulle suunniteltu. 
Erillinen rento tila ravintolassa, kiireetöntä yhdessäoloa ystävien ja sukulaisten kanssa, herkullista ruokaa ja pientä arvailua vauvan syntymäajasta ja strategisista mitoista. Lahjaksi sain vielä lahjakortin jalkahoitoon, joka tuli käyttää ennen laskettua aikaa. Ja se todella tuli tarpeen!

- Yleisesti unelmien baby showerit rakentuvat mielestäni tilaisuudesta, joka on odottavalle äidille mieluisa ja mukava. Vauvajuhlat voidaan järjestää tulevan äidin luona, jonkun ystävän tai sukulaisen luona, ravintolassa tai vaikkapa picnicin muodossa rannalla. Juhlien sisältö voi olla ihan vain rentoa rupattelua, tai sitten hauskoja leikkejä vauvaan liittyen. Tai kaikkea siltä väliltä. Ja lahjaksi tietysti Vaippakakkukeisarin vaippakakku.


Millaisia tulevaisuuden suunnitelmia Vaippakakkukeisarilla on?

- Tavoitteenani on tuoda baby showerit juhlina tutuksi suomalaisille. Vauvajuhlat tarjoavat tulevalle äidille hetken rentoutumisen yhdessä ystävien ja sukulaisten kanssa ennen lapsen syntymää. Vauvan isälle järjestetään usein varpajaiset vauvan syntymän jälkeen. Olisi upeaa, että baby showereiden järjestäminen tulevalle äidille ennen syntymää olisi tulevaisuudessa yhtä vakiintunut käytäntö kuin varpajaiset.

Vaippakakkukeisari leipoo vaippakakut erilaisiin juhliin ja elämän tärkeisiin tilanteisiin. Keisarin verkkokaupassa on esillä erilaisia valmiita vaippakakkuja, mutta toiveiden mukaan uniikkeja kakkuja voi myös tilata ottamalla yhteyttä Vaippakakkukeisariin! Muutamia valikoituja valmiita vaippakakkuja voi ostaa myös Carincan puodista Turusta. 

http://vaippakakkukeisari.blogspot.fi/

http://vaippakakkukeisari.fi/

https://www.facebook.com/vaippakakkukeisari/


Kuvat  ©Vaippakakkukeisari

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä sananen, se piristää päivää! :)