24.8.2016

Mitä löytyy käsityöläisen kassista?

Käsitöiden teko voi olla hurjaa välineurheilua... Joku tyytyy muovisiin, toinen metallisiin ja kolmas bambuisiin puikkoihin - listaa voisi jatkaa todella pitkälle. Silmukkamerkit, -pidikkeet, mittanauhat, neulat, sakset... Kaikki mahdollinen! Mitä siis minun käsityökassistani löytyy?

Virkkuukoukut:


Minulla on virkkuukoukut käytössä, jotka tilasin n. Vuosi sitten ebaysta. Koukut ovat eri värisiä, metallia ja tulivat pinkissä keinonahkaisessa kotelossa, jonka voi sulkea vetoketjulla. Virkkuukoukkuja on koosta 0,5mm aina kokoon 6,5mm asti. Tällä hetkellä 0,5mm ja 2,0mm koukut ovat lainassa ystävällä.
Käytän virkkuukoukkuja virkkaamisen lisäksi myös silmukoiden poimimiseen silloin tällöin. 

Omistan myös bambupuiset virkkuukoukut, jotka ovat varalla jos metalliset häviävät. Bambuisia kokeilin aikanaan, mutten tykännyt niin kovin niiden tuntumasta virkatessa, joten ne jäivät varasijalle. Ompelin virkkuukoukuille oman pussukan ja nyt ne säilyvät hyvin siinä. 

Neulepuikot
Ihastuin magic-loop tekniikkaan viime syksynä, ja nyt en ole muuta enää yrittänytkään tehdä. Siksi hankin viime jouluna itselleni pyöröpuikkosetin, jossa kaikki puikot 3,5mm alkaen 8mm asti. Aikanaan aloitin neulomisen metallisilla puikoilla, siirryin jonkun suosituksesta bambuisiin ja ne olivat ihanan keveät ja hiostamattomat verrattuna metallisiin. Lopulta päädyin kokeilemaan sekä koivuisia, että ruusupuisia puikkoja ja ihastuin ruusupuisiin. 
Jämäkkä muttei raskas, köykäinen muttei liian kevyt, sileä- ja kiiltäväpintainen, muttei kuitenkaan liian liukas, olematta silti liian karkea. 

Knitpron puikkosetti tuli ihanassa säilytyslaukussa.

Laukun takana ikkuna josta näkee puikkojen värit.

Puikot kuminauhoissaan. Tässä ei ole kaikkia puikkoja, sillä osa on keskeneräisissä töissä tällä hetkellä kiinni. Väärinpäin olevat puikot ovat erikseen ostetut 3,0mm puikot, joita tulee myös käytettyä melkoisen paljon. Erikseen ostettuna minulta löytyy vielä 9,00mm ja 10,00mm samankaltaiset puikot.

Saatat varmaan ihmetellä, että eihän nuo ole pyöröpuikkoja nähneetkään. Noh, vastaus löytyy alla olevasta kuvasta, jossa on kaapeleita 40cm-150cm lähes kaikkia kokoja - osa käytössä jälleen. Puikot kiinnitetään kaapeliin ja niin ne ovat pyöröpuikot! Keskeltä kuvaa löytyy puikkomitta joka tuli setin mukana, tulppia joilla voi jättää keskeneräisen työn pelkästään kaapelille niin että saa puikkopäät käyttöön. Lisäosia ja avaimia, joilla voi kiristää puikon kaapeliin.

Omistan tietty myös muovisia ja bambuisia puikkoja, sukkapuikkoja ja pitkiä puikkoja mutta ne ovat jääneet vähemmälle käytölle, sillä en vain tarvitse enää muuta kuin pyöröpuikkoja suurimpaan osaan töistäni. Alla olevassa kuvassa muoviset ovat 12mm muoviset puikot ja bambuisia kannan mukana apupuikkoina.


Muut välineet:

Silmukanpidikkeitä kannan mukanani sen vuoksi, että jos jokin työ ei voi jäädä pelkästään kaapelille tai tarvitsee ottaa silmukoita talteen kesken työn. 

Perus sakset, kynä, mittanauha, neulat ja pikkuinen apupuikko ovat tärkeimpiä välineitäni.

SIlmukkamerkit, jotka säilyvät ihanassa niiskuneiti-rasiassa.

Kynsiviila ja -lakka. Koska puiset puikot saattavat joskus haljeta, tai hankautua. Kynnet joskus katkeaa ja neulominen katkenneella kynnellä on kamalaa, uskokaa pois. 

Mukanani pidän myös minikokoista teippiharjaa, sillä töihin saattaa joskus päätyä tällaisessa nelieläimisessä taloudessa jotakin karvaa, vaikka kuinka koitan suojata työt ja langat eläimiltä ja karvoilta.


Missä tätä kaikkea sitten säilyttää?


Jokaiselle on omat pussukkansa. Puikot knitpron laukussa, virkkuukoukut omissa pussukoissaan, mustassa muumipussissa varapuikot, isossa Pikku-Myy pussissa kaapelit, tulpat ja vara-osat. Pienessä Pikku-Myy pussissa sakset, neulat, silmukkamerkit, lakka, viila ym. 
Metallisessa Pikku-Myy rasiassa säilytän napit, nepparit ja kaikki muut pienet osat.

Pussukat ja laukut säilyvät limenvihreässä pilkullisessa kangaskassissa, joka taas säilyy lankakerien kanssa isommassa kangaskassissa, joka sattuu nyt olemaan Pomp De Luxin. Ilmettä vaihdan välillä pinkkiin Pikku-Myy kassiin tai mustavalkoiseen muumi-kassiin. 


Musta tuntuu, että yrittäjyyden myötä tää homma on mennyt ihan uusiin sfääreihin... Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä sananen, se piristää päivää! :)