16.4.2017

Mitä useampi kokki, sen sakeampi soppa

"Kaksivuotias on kuin tehosekoitin ilman kantta" - Tuttu tunne? Voi kyllä.Kun arjessa touhuaa kokopäiväinen sairaanhoitaja joka toimii myös sivutoimisena käsityöyrittäjänä, vuorotyössä käyvä mies ja kaksivuotias poika, on kotikin välillä enemmänkin kuin sen näköinen että elämää riittää. Lisätään soppaan kaksi isoa kollikissaa ja kaksi koiraa, niin on hyvä sotku saatu aikaan vain parissakin tunnissa. Valehtelematta vartissakin.
Mulla ei todellakaan riitä motivaatiota ja paljon puhuttua flow'ta jos koti ei ole edes jokseenkin siisti - ei neulomiseenkaan. Puhumattakaan mistään muusta. Kaksivuotias levittää lelunsa tehokkaasti alle vartissa ympäri alakertaa, eläimistä lähtee karvaa ja koirat tuovat sisälle hiekkaa ja lehtiä. Kissat ovat sisällä, ja vaikka suhteellisen hyvä ratkaisu hiekkalaatikon piilottamiseen on, aina sitä kissanhiekkamurua löytyy jostain.
Yritäpä siinä sitten tehdä neuleita tilaustyönä kun karvapallot liitää ympäri kämppää, hiekka narskuu eteisessä jalkojen alla ja lapsi nakkelee legoja - välillä vetelee lankakerää pussista lattialle... Ei. Ei todellakaan toimi.
Meillä siisteydestä huolehtii mun ja miehen lisäksi tottakai ohjattuna poikakin. Mä pyrin pyyhkimään pölyt, imuroimaan ja moppaamaan viikottain, välillä tuntuu ettei sekään riitä. Joka päivä kerätään lelut takaisin laatikkoon, sillä ei tuon sekamelskan keskellä jaksa keskittyä erkkikään. Joskus riittää kun lelut saa kasaan, vähän siivottua niin jaksaa keskittyä muuhunkin.

Viikkosiivoukseen ei tuhraannu liikaa aikaa, kun vietämme aikaa lähinnä alakerrassa. Näinollen olen priorisoinut viikkosiivouksen koskemaan vain alakertaa, jos muuhun ei ole aikaa. Pölyt pyyhin pölyhuiskalla, varsi-imurilla vetelen pölyt ja karvat pois ja sitten moppaan pikaisesti koirien jättämät läiskät lattiasta. Ja niin kämppä kiiltää - sekunnin!
Välillä löydän itseni haaveilemasta siitä, että voisin joku kaunis päivä ulkoistaa koko talon perusteellisen siivouksen jollekulle muulle edes kerran silloin tällöin, jotta ylläpitosiivous olisi helpompaa. Valehtelematta mulla ei riitä aikaa pestä ikkunoita joita en uskalla yksin edes avata, siivota talon molempia kerroksia lattiasta kattoon.
Aloitin ison projektin, jolla ei loppua näy tämän tavarapaljouden keskellä. Konmari kiehtoo, mutta sillekin täytyisi löytyä jostain raosta aikaa ja jaksamista. Lähdinpä lievemmästä liikkeelle. Huone kerrallaan, kaappi ja laatikosto kerrallaan vähennän pois kaiken turhan. Tarpeettomat kirppikselle tai kierrätykseen, rikkinäiset "tällä on vielä tunnearvoa"-tittelin saaneet asiat hävitykseen asianmukaisesti.
Kun sen projektin joskus valmiiksi saan, aion ulkoistaa suursiivouksen viimeistelyn jollekulle muulle. Ihan vaan koska haluan ja koska voin. Kun kerta olen itse yrittäjä, ja suosin suomalaista, olen jo valikoinut tähän tarkoitukseen sen kenelle aion tämän perusteellisen siivouksen ulkoistaa. Kotisiivous Turku palvelut vaikuttavat hyviltä, ja hintakaan ei huimaa päätä kun neliöitä kuitenkin on aika paljon, kahdessa kerroksessa. Ehkä sitten vihdoinkin ikkunatkin tulee pestyä... ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä sananen, se piristää päivää! :)